0

Derde succesvolle editie Proef! de Plantage festival

Op 25 en 26 mei jl. was het oudste stadspark van Nederland, de Plantage in Schiedam, toneel voor alweer succesvolle, derde editie van cultureel festival Proef! de Plantage. Zo’n 5000 bezoekers uit de regio hebben genoten van muziek, dichtkunst, kleinkunst, spoken word, en andere ontdekkingen in de sfeervolle setting van dit stadspark.

Bij de totstandkoming van het festival hebben vele Schiedamse organisaties zoals de Bibliotheek Schiedam, de SodaFabriek, Stichting Vluchtelingenwerk en Stichting de Spellenfabriek bijgedragen, en ook vele (horeca)ondernemers zorgden dat er genoten werd. Het speerpunt van Susan en mijzelf  als organisatoren (in opdracht van Stichting Proef! de Plantage) was om de programmering inhoudelijk verder te verdiepen.

Dit was onder andere terug te zien in een volwaardig tweede podium voor kleinkunst en spoken word, dat om en om met het hoofdpodium geprogrammeerd werd. Deze performances trokken hierdoor veel meer aandacht van bezoekers dan eerdere jaren, en door een aantal grote namen op het hoofdpodium was het van vroeg tot laat druk op het festival. Zie ook http://proefdeplantage.nl/

Voor een terugblik op deze derde editie: